Backlinks kopen

Bij M G Internet Media begrijpen we dat backlinks een fundamentele rol spelen in de wereld van SEO. Maar wat zijn backlinks precies, en waarom zijn ze zo belangrijk voor de ranking van je website in zoekmachines zoals Google?

Wat zijn backlinks precies?

Backlinks

Backlinks zijn links afkomstig van andere websites die naar jouw website verwijzen via een hyperlink. In de ogen van zoekmachines zoals Google fungeren backlinks als een vorm van aanbeveling of goedkeuring. Wanneer meerdere hoogwaardige backlinks naar jouw website wijzen, wordt jouw site beschouwd als een betrouwbare en waardevolle bron van informatie. Dit verhoogt de autoriteit en zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten. Het is echter cruciaal dat deze backlinks relevant zijn voor de niche waarin je actief bent. Google hecht veel waarde aan de relevantie van de content om de gebruikers de meest nauwkeurige en waardevolle informatie te bieden.

Backlinks zijn een van de belangrijkste rankingfactoren in het algoritme van Google. Ze helpen niet alleen bij het verbeteren van de positie van je website in de zoekresultaten, maar dragen ook bij aan de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van je site. Hoe meer kwalitatieve en relevante backlinks je hebt, hoe hoger je website zal ranken in de zoekresultaten. Dit resulteert in meer verkeer, betere zichtbaarheid en uiteindelijk hogere conversies.

Bij het opbouwen van backlinks is het essentieel om te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Backlinks van autoritaire en relevante websites dragen aanzienlijk meer bij aan je SEO-prestaties dan een groot aantal backlinks van lage kwaliteit. Daarom is een strategische aanpak bij het verwerven van backlinks cruciaal voor het succes van je SEO-strategie.

De rol van backlinks in SEO

SEO Backlinks

Backlinks spelen een cruciale rol in SEO, omdat ze door zoekmachines zoals Google worden gezien als stemmen van vertrouwen en autoriteit. Elke backlink die naar jouw website verwijst, fungeert als een aanbeveling, wat aangeeft dat de inhoud van jouw site waardevol en betrouwbaar is. Dit helpt om de positie van je website in de zoekresultaten te verbeteren. Google’s algoritme beoordeelt de kwaliteit en relevantie van deze backlinks om de rangschikking te bepalen.

Kwalitatieve backlinks van gerenommeerde en relevante websites dragen meer bij aan de SEO-prestaties dan een groot aantal links van minder waardevolle bronnen. Ze helpen niet alleen bij het verhogen van de domeinautoriteit, maar ook bij het aantrekken van meer organisch verkeer. Backlinks ondersteunen ook de indexering van je site, waardoor zoekmachines je inhoud sneller kunnen vinden en waarderen.

Kortom, een strategische aanpak bij het verkrijgen van relevante en hoogwaardige backlinks is essentieel voor het verbeteren van je online zichtbaarheid en SEO-resultaten.

Hoe kun je backlinks verkrijgen?

backlinks via M G Internet Media

Er zijn verschillende manieren om backlinks te verkrijgen, die variëren van organische methoden tot meer strategische benaderingen. Hier zijn enkele effectieve manieren:

 1. Contentcreatie en promotie: Het creëren van hoogwaardige, waardevolle content is de beste manier om natuurlijke backlinks te verdienen. Door content te produceren die informatief, uniek en relevant is, trek je vanzelf aandacht van andere websites die naar jouw content willen linken.
 2. Gastbloggen: Dit houdt in dat je artikelen schrijft voor andere websites in jouw niche. In ruil voor je bijdrage kun je een link naar je eigen website opnemen. Dit helpt niet alleen om backlinks te verkrijgen, maar ook om je expertise te tonen en een breder publiek te bereiken.
 3. Broken link building: Hierbij zoek je naar gebroken links op andere websites en bied je je eigen content aan als vervanging. Dit is een win-win situatie omdat de website-eigenaar zijn gebroken link kan repareren en jij een nieuwe backlink krijgt.
 4. Samenwerkingen en partnerships: Werk samen met andere bedrijven, bloggers of influencers in jouw niche. Dit kan resulteren in backlinks via gedeelde content, vermeldingen of recensies.
 5. Persberichten en PR-campagnes: Door middel van persberichten en public relations kun je media-aandacht trekken. Dit kan leiden tot backlinks van nieuwssites en andere invloedrijke platforms.
 6. Sociale media en online communities: Deel je content op sociale media en neem deel aan relevante online communities zoals forums en groepen. Hoewel sociale media-links meestal nofollow zijn, kunnen ze nog steeds verkeer en potentiële backlinks genereren.

Door een combinatie van deze strategieën te gebruiken, kun je een robuust en gevarieerd backlinkprofiel opbouwen dat bijdraagt aan een betere SEO-prestatie van je website.

Is het toegestaan om backlinks te kopen?

backlinks bestellenHet kopen van backlinks is een omstreden onderwerp binnen de SEO-gemeenschap. Volgens de richtlijnen van Google is het expliciet verboden om backlinks te kopen met de bedoeling de zoekresultaten te manipuleren. Google streeft naar eerlijke en relevante zoekresultaten en beschouwt betaalde backlinks als een vorm van manipulatie die de integriteit van hun zoekalgoritme ondermijnt. Websites die betrapt worden op het kopen van backlinks kunnen zware straffen krijgen, waaronder een lagere ranking of zelfs een volledige verwijdering uit de zoekresultaten.

Desondanks kopen veel bedrijven toch backlinks vanwege de concurrentiedruk en de behoefte aan snelle resultaten. Er zijn echter risico’s verbonden aan deze praktijk. Betaalde links van lage kwaliteit kunnen je website meer kwaad dan goed doen, en het kan moeilijk zijn om deze links weer te verwijderen als ze schadelijk blijken te zijn.

In plaats van backlinks te kopen, is het verstandiger om te investeren in het creëren van hoogwaardige content en het opbouwen van natuurlijke relaties met andere websites. Dit zorgt niet alleen voor duurzame SEO-resultaten, maar beschermt je ook tegen mogelijke straffen van zoekmachines. Het naleven van de richtlijnen en het focussen op organische groei is uiteindelijk de meest betrouwbare en ethische manier om je online aanwezigheid te versterken.

Kenmerken van kwalitatieve backlinks

Kwalitatieve backlinks zijn essentieel voor een effectieve SEO-strategie en dragen significant bij aan de zichtbaarheid en autoriteit van je website. Hier zijn enkele kenmerken van hoogwaardige backlinks:

 1. Relevantie: Een goede backlink komt van een website die relevant is voor jouw niche of industrie. Relevantie zorgt ervoor dat de link logisch is voor zowel gebruikers als zoekmachines, wat bijdraagt aan een betere ranking.
 2. Autoriteit: Backlinks van websites met een hoge domeinautoriteit hebben meer waarde. Zoekmachines beschouwen links van dergelijke sites als betrouwbaarder en waardevoller, wat een positieve invloed heeft op je eigen website’s SEO.
 3. Natuurlijke plaatsing: Kwalitatieve backlinks zijn natuurlijk geïntegreerd in de content en niet geforceerd. Ze passen organisch bij de context van de tekst, wat het voor gebruikers logisch maakt om op de link te klikken.
 4. Unieke domeinen: Het hebben van backlinks van verschillende unieke domeinen is beter dan meerdere links van dezelfde website. Dit toont aan dat je website breed erkend wordt in verschillende kringen.
 5. Anchor text: De anchor text van een kwalitatieve backlink is beschrijvend en relevant voor de content waarnaar gelinkt wordt. Varieer in je anchor texts om een natuurlijk linkprofiel te behouden en over-optimalisatie te voorkomen.
 6. Engagement en verkeer: Backlinks van websites die veel verkeer en gebruikersengagement genereren, zijn waardevoller. Ze zorgen niet alleen voor SEO-voordelen, maar kunnen ook direct verkeer naar je site leiden.
 7. Geen spammy praktijken: Kwalitatieve backlinks komen niet van link farms of spammy websites. Ze worden verkregen door middel van eerlijke en ethische methoden zoals content marketing, gastbloggen en PR.

Door te focussen op deze kenmerken kun je een sterk backlinkprofiel opbouwen dat je SEO-prestaties duurzaam verbetert en je website hoger laat ranken in de zoekresultaten.

Tips voor het controleren van je backlinks

Het regelmatig controleren van je backlinks is essentieel om ervoor te zorgen dat je backlinkprofiel gezond blijft en je SEO-strategie effectief is. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het monitoren van je backlinks:

 1. Gebruik SEO-tools: Maak gebruik van betrouwbare SEO-tools zoals Ahrefs, Moz, of SEMrush om je backlinks te analyseren. Deze tools bieden gedetailleerde rapporten over de kwaliteit, bron, en ankerteksten van je backlinks.
 2. Controleer de kwaliteit: Analyseer de domeinautoriteit en relevantie van de websites die naar jou linken. Backlinks van autoritaire en relevante sites dragen meer bij aan je SEO dan links van minder betrouwbare bronnen.
 3. Identificeer gebroken links: Gebruik tools om gebroken backlinks op te sporen. Een gebroken link is een gemiste kans voor SEO-voordelen en verkeer. Neem contact op met de website-eigenaar om de link te herstellen of te vervangen.
 4. Monitor ankerteksten: Controleer regelmatig de ankerteksten van je backlinks. Varieer in je ankerteksten om een natuurlijk linkprofiel te behouden en over-optimalisatie te vermijden, wat door Google bestraft kan worden.
 5. Wees alert op spammy links: Identificeer en verwijder backlinks van spammy of onbetrouwbare websites. Deze links kunnen je SEO schaden en leiden tot straffen van zoekmachines. Gebruik de disavow-tool van Google om schadelijke backlinks af te wijzen.
 6. Volg nieuwe backlinks: Houd nieuwe backlinks in de gaten om te zien welke strategieën effectief zijn. Dit helpt je te begrijpen welke content en outreach-methoden werken, zodat je deze kunt versterken.
 7. Vergelijk met concurrenten: Analyseer de backlinkprofielen van je concurrenten om te zien waar zij hun links vandaan halen. Dit kan je helpen nieuwe kansen te ontdekken voor je eigen linkbuildingstrategie.

Door regelmatig je backlinks te controleren en deze tips te volgen, kun je een sterk en gezond backlinkprofiel behouden dat je SEO-inspanningen ondersteunt en je website helpt hoger te ranken in zoekresultaten.

Verschillende soorten backlinks

Er zijn diverse soorten backlinks die elk op hun eigen manier bijdragen aan de SEO van je website. Het is belangrijk om een gevarieerd backlinkprofiel te hebben om een natuurlijke linkstructuur te behouden. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten backlinks:

 1. In-content links: Dit zijn backlinks die binnen de tekst van een artikel of blogpost staan. Ze zijn zeer waardevol omdat ze in een context worden geplaatst die relevant is voor de gebruiker en zoekmachines.
 2. Partnerlinks: Deze links worden geplaatst op partnerpagina’s van websites. Dit zijn vaak pagina’s met titels als ‘vrienden’, ‘partners’ of ‘links’. Ze zijn nuttig voor het opbouwen van relaties tussen gerelateerde websites.
 3. Directory links: Links van online directories, zoals bedrijvengidsen en niche-specifieke directories. Hoewel ze minder invloed hebben dan in-content links, kunnen ze nog steeds bijdragen aan je SEO, vooral als de directory zelf een goede reputatie heeft.
 4. Sociale media links: Links die worden gedeeld op sociale mediaplatforms. Hoewel deze meestal nofollow zijn, kunnen ze nog steeds verkeer naar je website leiden en de zichtbaarheid verhogen.
 5. Forum links: Backlinks die worden geplaatst op forums en discussiepagina’s. Deze kunnen waardevol zijn als ze komen van relevante en gerespecteerde forums binnen je niche.
 6. Editorial links: Links die worden opgenomen in de redactionele content van andere websites. Dit zijn vaak de meest waardevolle backlinks omdat ze afkomstig zijn van kwaliteitscontent die door de redacteur is goedgekeurd.
 7. Guest post links: Links die je opneemt in artikelen die je schrijft voor andere blogs in ruil voor een backlink naar je eigen site. Dit helpt bij het bouwen van je autoriteit en het bereiken van een nieuw publiek.

Door verschillende soorten backlinks te verzamelen, kun je een sterk, divers en natuurlijk ogend backlinkprofiel opbouwen dat zoekmachines helpt om je website als betrouwbaar en autoritair te beschouwen.

Uitleg over in-content links

content linksIn-content links zijn backlinks die binnen de hoofdtekst van een artikel of blogpost zijn opgenomen. Deze links zijn bijzonder waardevol voor SEO omdat ze in een natuurlijke en relevante context worden geplaatst, wat zowel gebruikers als zoekmachines helpt om de link als waardevol te beschouwen. Hier is een uitgebreide uitleg over in-content links:

Wat zijn in-content links?

In-content links zijn hyperlinks die zijn opgenomen in de inhoud van een artikel, blogpost of andere vormen van tekstuele content. Deze links verwijzen meestal naar gerelateerde informatie op een andere pagina of website. Door de link te plaatsen in de context van de inhoud, wordt de link relevanter en nuttiger voor de lezer.

Voordelen van in-content links

 1. Hogere waarde voor SEO: Zoekmachines zoals Google beschouwen in-content links als meer waardevol dan andere soorten links, zoals sidebar- of footer-links, omdat ze geïntegreerd zijn in relevante content.
 2. Verbeterde gebruikerservaring: In-content links bieden lezers directe toegang tot aanvullende informatie die relevant is voor het onderwerp dat ze aan het lezen zijn. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren en de tijd die bezoekers op je site doorbrengen verhogen.
 3. Meer organisch verkeer: Wanneer je inhoud links bevat naar andere nuttige bronnen, is de kans groter dat andere websites naar jouw content linken, wat leidt tot meer organisch verkeer.
 4. Versterking van autoriteit: In-content links van gerenommeerde websites kunnen de autoriteit en geloofwaardigheid van je eigen website versterken.

Hoe creëer je effectieve in-content links?

 1. Relevantie: Zorg ervoor dat de links die je in je content opneemt relevant zijn voor het onderwerp van je artikel. Dit verhoogt de waarde van de link voor zowel gebruikers als zoekmachines.
 2. Natuurlijke integratie: De link moet op een natuurlijke manier in de tekst worden geïntegreerd, zonder geforceerd over te komen. Dit maakt de content leesbaarder en geloofwaardiger.
 3. Beschrijvende anchor texts: Gebruik beschrijvende en relevante anchor texts voor je in-content links. Vermijd generieke termen zoals ‘klik hier’. Kies in plaats daarvan woorden of zinnen die duidelijk aangeven waar de link naartoe leidt.
 4. Kwaliteit over kwantiteit: Focus op het verkrijgen van in-content links van hoge kwaliteit, afkomstig van websites met een goede reputatie en relevantie binnen jouw niche.

Voorbeelden van in-content links

Stel dat je een blogpost schrijft over ‘de beste technieken voor zoekmachineoptimalisatie’. Binnen deze post kun je een in-content link opnemen naar een specifiek artikel op een andere website dat dieper ingaat op ‘het belang van backlinks voor SEO’. De link zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

“Een van de belangrijkste aspecten van zoekmachineoptimalisatie is het verkrijgen van kwalitatieve backlinks. Lees meer over het belang van backlinks voor SEO in dit uitgebreide artikel.”

In-content links zijn een krachtig hulpmiddel in je SEO-strategie en dragen bij aan een betere gebruikerservaring, hogere zoekmachine rankings en meer organisch verkeer. Door deze links op de juiste manier te integreren in je content, kun je de algehele waarde en effectiviteit van je website aanzienlijk verbeteren.

Wat is een partnerlink?

PartnerlinksEen partnerlink is een hyperlink die op een partnerpagina van een website wordt geplaatst, met als doel om een wederzijdse promotie en samenwerking tussen twee websites te bevorderen. Deze links zijn vaak te vinden op pagina’s die titels hebben zoals ‘vrienden’, ‘partners’, ‘links’ of ‘relevante links’. Hier is een gedetailleerde uitleg over partnerlinks:

Doel van partnerlinks

Partnerlinks worden gebruikt om een netwerk van verwante en wederzijds voordelige connecties tussen websites te creëren. Het belangrijkste doel is om verkeer en SEO-voordelen te delen tussen de samenwerkende partijen. Door het uitwisselen van links kunnen beide websites profiteren van elkaars bezoekers en zoekmachineautoriteit.

Voordelen van partnerlinks

 1. Verhoogde zichtbaarheid: Door een link op de partnerpagina van een andere website te hebben, krijg je toegang tot hun bezoekers, wat je zichtbaarheid en potentiële verkeer kan verhogen.
 2. SEO-voordelen: Partnerlinks kunnen bijdragen aan een sterker backlinkprofiel. Zoekmachines beschouwen backlinks als een teken van vertrouwen en autoriteit, wat kan bijdragen aan een hogere ranking in de zoekresultaten.
 3. Netwerken en relaties: Partnerlinks helpen bij het opbouwen van langdurige relaties met andere bedrijven en websites in je niche. Dit kan leiden tot verdere samenwerkingen en kansen op lange termijn.

Hoe krijg je partnerlinks?

 1. Identificeer relevante partners: Zoek naar websites die relevant zijn voor jouw niche of industrie en een goede reputatie hebben. Idealiter hebben deze websites een vergelijkbare doelgroep als de jouwe.
 2. Benader potentiële partners: Stuur een professionele en vriendelijke e-mail naar de website-eigenaar of beheerder, waarin je uitlegt waarom een samenwerking voordelig zou zijn voor beide partijen. Bied aan om een link naar hun website op jouw partnerpagina te plaatsen in ruil voor een link op hun site.
 3. Onderhoud relaties: Zorg ervoor dat je de relatie met je partners onderhoudt door regelmatig contact te houden en samen te werken aan andere initiatieven zoals gastbloggen, gedeelde promoties of gezamenlijke evenementen.

Voorbeelden van partnerlinks

Stel dat je een website hebt die gespecialiseerd is in duurzame mode. Een goede partner zou een website kunnen zijn die biologische cosmetica verkoopt. Jullie kunnen elkaar promoten door partnerlinks op jullie respectieve partnerpagina’s te plaatsen. Dit kan er als volgt uitzien:

 • Op jouw website: “Bezoek onze partners voor biologische cosmetica bij [Naam van Partner] (link naar hun website).”
 • Op hun website: “Voor de nieuwste duurzame modetrends, kijk eens bij onze vrienden van [Jouw Website] (link naar jouw website).”

Belangrijke overwegingen

Hoewel partnerlinks voordelig kunnen zijn, is het belangrijk om te zorgen voor een evenwichtige en natuurlijke linkstrategie. Vermijd het overmatig uitwisselen van links met dezelfde websites, omdat dit door zoekmachines als manipulatief kan worden gezien. Diversifieer je linkprofiel door ook andere soorten backlinks te verkrijgen, zoals in-content links, directory links, en sociale media links.

Partnerlinks zijn een effectieve manier om wederzijdse promotie en SEO-voordelen te behalen. Door zorgvuldig te kiezen met wie je samenwerkt en deze relaties te onderhouden, kun je de zichtbaarheid en autoriteit van je website aanzienlijk verbeteren.

Directories, ook wel bekend als webgidsen, zijn online platforms waar websites worden gecategoriseerd en gelijst op basis van hun inhoud en niche. Ondanks dat hun rol in SEO enigszins is veranderd met de evolutie van zoekmachines, kunnen directories nog steeds waardevolle voordelen bieden voor je website en SEO-strategie. Hier is een uitgebreide uitleg over het nut van directories:

Wat zijn directories?

Directorie backlinksDirectories zijn websites die lijsten van andere websites bevatten, georganiseerd in verschillende categorieën en subcategorieën. Deze lijsten helpen gebruikers om snel relevante websites te vinden op basis van hun interesses of behoeften. Bekende voorbeelden van directories zijn DMOZ (nu niet meer actief), Yelp en Gouden Gids.

Voordelen van directories

 1. Verbeterde zichtbaarheid en bereik: Door je website in een directory te plaatsen, vergroot je de kans dat gebruikers die specifiek zoeken binnen die directory je website tegenkomen. Dit kan leiden tot meer verkeer naar je site.
 2. SEO-voordelen: Hoewel de directe impact van directory-links op SEO is verminderd, kunnen links van hoogwaardige en relevante directories nog steeds bijdragen aan je backlinkprofiel. Ze kunnen helpen om de domeinautoriteit en de geloofwaardigheid van je website te verbeteren.
 3. Lokale SEO: Lokale directories zoals Yelp, Google Mijn Bedrijf en andere regionale gidsen zijn bijzonder nuttig voor lokale SEO. Ze helpen je om beter zichtbaar te worden voor gebruikers die lokaal zoeken naar producten of diensten die je aanbiedt.
 4. Branche-specifieke directories: Gidsen die gespecialiseerd zijn in een bepaalde branche of niche kunnen zeer waardevol zijn. Ze trekken een doelgroep aan die al geïnteresseerd is in je sector, wat de kans op relevant verkeer en potentiële klanten vergroot.
 5. Betrouwbaarheid en autoriteit: Vermelding in gerenommeerde directories kan je website geloofwaardigheid en betrouwbaarheid geven. Gebruikers vertrouwen eerder op websites die zijn vermeld in bekende en betrouwbare directories.
 6. Verhoogde kans op backlinks: Door vermeld te worden in directories, kunnen andere websites en blogs je makkelijker vinden en mogelijk naar je linken, wat je backlinkprofiel verder versterkt.

Hoe directories effectief te gebruiken?

 1. Kies de juiste directories: Niet alle directories zijn even waardevol. Kies directories die relevant zijn voor je niche en een goede reputatie hebben. Vermijd directories die er spammy uitzien of weinig verkeer genereren.
 2. Zorg voor consistente informatie: Wanneer je je website aanmeldt bij verschillende directories, zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie consistent en up-to-date is. Dit geldt voor je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer (NAP-gegevens), en beschrijvingen.
 3. Optimaliseer je beschrijving: Gebruik relevante keywords in de beschrijving van je bedrijf, maar vermijd keyword stuffing. Schrijf een duidelijke en aantrekkelijke beschrijving die gebruikers aanspreekt.
 4. Monitor je vermeldingen: Houd bij waar je vermeldingen staan en controleer regelmatig of de informatie nog klopt. Verwijder je vermeldingen uit lage kwaliteit directories die je reputatie kunnen schaden.

Voorbeelden van waardevolle directories

 • Google Mijn Bedrijf: Essentieel voor lokale SEO en het verschijnen in lokale zoekresultaten en Google Maps.
 • Yelp: Populair voor lokale bedrijven, vooral in de horeca en retail.
 • LinkedIn Company Directory: Ideaal voor B2B-bedrijven en professionele diensten.
 • TripAdvisor: Cruciaal voor bedrijven in de reis- en horecasector.
 • Angie’s List: Handig voor dienstverleners zoals aannemers en gezondheidszorgprofessionals.

Directories kunnen nog steeds een nuttige rol spelen in je SEO-strategie en online zichtbaarheid. Door zorgvuldig te kiezen welke directories je gebruikt en je vermeldingen goed te beheren, kun je profiteren van de voordelen die deze platforms bieden.

Variatie aanbrengen in je linkprofiel

Een gevarieerd linkprofiel is een essentieel onderdeel van een effectieve SEO-strategie. Het helpt niet alleen om je website er natuurlijk en betrouwbaar uit te laten zien voor zoekmachines, maar beschermt je ook tegen mogelijke straffen voor linkmanipulatie. Door verschillende soorten backlinks te gebruiken, variatie aan te brengen in je ankerteksten en te zorgen voor een gezonde mix van hoogwaardige en relevante links, kun je de zichtbaarheid en autoriteit van je website aanzienlijk verbeteren. In dit artikel bespreken we de belangrijkste strategieën en best practices om variatie aan te brengen in je linkprofiel, zodat je een sterk en duurzaam fundament legt voor je online aanwezigheid.

Onnatuurlijke backlinkprofielen voorkomen

Onnatuurlijke backlinkprofielen

Onnatuurlijke backlinkprofielen voorkomen

Het voorkomen van onnatuurlijke backlinkprofielen is cruciaal voor de gezondheid en duurzaamheid van je SEO-strategie. Onnatuurlijke backlinkprofielen ontstaan wanneer een website een groot aantal links van lage kwaliteit, irrelevante websites of linkfarms verzamelt. Deze praktijken kunnen leiden tot straffen van zoekmachines zoals Google, wat resulteert in lagere rankings of zelfs volledige verwijdering uit de zoekresultaten. Hier zijn enkele tips om onnatuurlijke backlinkprofielen te voorkomen:

 1. Kies kwaliteit boven kwantiteit: Focus op het verkrijgen van backlinks van hoogwaardige, relevante websites. Een enkele link van een autoritaire site is waardevoller dan tientallen links van lage kwaliteit.
 2. Diversifieer je links: Zorg voor een gevarieerd linkprofiel met verschillende soorten backlinks, zoals in-content links, directory links, en sociale media links. Dit maakt je linkprofiel natuurlijker.
 3. Vermijd linkfarms en PBN’s: Linkfarms en Private Blog Networks (PBN’s) zijn bekende bronnen van onnatuurlijke links. Zoekmachines kunnen deze gemakkelijk identificeren en bestraffen.
 4. Natuurlijke ankerteksten: Gebruik een mix van ankerteksten, inclusief branded, naked URLs en keywords. Vermijd overmatig gebruik van exact match keywords, omdat dit een rode vlag kan zijn voor zoekmachines.
 5. Monitor je backlinks: Gebruik tools zoals Ahrefs, SEMrush of Google Search Console om je backlinkprofiel regelmatig te controleren. Identificeer en verwijder verdachte of schadelijke links.
 6. Natuurlijke linkbuilding: Focus op het creëren van waardevolle content die andere websites natuurlijk willen linken. Dit kan door middel van blogposts, infographics, video’s en andere vormen van hoogwaardige content.

Door deze strategieën te implementeren, kun je een gezond en natuurlijk backlinkprofiel opbouwen dat bijdraagt aan een duurzame en effectieve SEO-strategie.

Het verband tussen ankerteksten en een backlinkprofiel

Ankerteksten linkbuildingAnkerteksten spelen een cruciale rol in het vormgeven van een backlinkprofiel en hebben een directe invloed op de SEO-prestaties van een website. De ankertekst is het klikbare gedeelte van een hyperlink en geeft zowel gebruikers als zoekmachines context over de inhoud van de gelinkte pagina. Een goed gebalanceerd gebruik van verschillende soorten ankerteksten draagt bij aan een natuurlijk en gevarieerd backlinkprofiel, wat essentieel is voor een effectieve SEO-strategie.

Er zijn verschillende soorten ankerteksten die je kunt gebruiken:

 1. Exact match: Deze ankerteksten bevatten exact het keyword waarop je wilt ranken. Hoewel ze krachtig kunnen zijn, kan overmatig gebruik leiden tot over-optimalisatie en strafmaatregelen van zoekmachines.
 2. Branded: Ankerteksten die de merknaam van je bedrijf bevatten. Ze helpen bij het opbouwen van merkherkenning en worden als veilig beschouwd door zoekmachines.
 3. Naked URLs: Dit zijn de volledige URL’s van de gelinkte pagina. Ze dragen bij aan de variatie van je backlinkprofiel en zien er natuurlijk uit.
 4. Generiek: Woorden of zinnen zoals “klik hier” of “lees meer”. Hoewel ze weinig SEO-waarde hebben, kunnen ze bijdragen aan een natuurlijk ogend linkprofiel.
 5. Long-tail keywords: Specifiekere zoektermen die uit meerdere woorden bestaan. Ze kunnen helpen om verkeer van minder competitieve zoekopdrachten aan te trekken.

Een gezond backlinkprofiel bevat een mix van deze ankerteksten. Dit geeft zoekmachines het signaal dat de links op een natuurlijke manier zijn verkregen. Het vermijden van een overmatige concentratie van exact match ankerteksten is belangrijk om niet als spammy of manipulatief over te komen. Variatie in ankerteksten maakt je linkprofiel natuurlijker en robuuster, wat bijdraagt aan betere rankings en een duurzame SEO-strategie.

Waarom niet alle backlinks gelijk zijn

Niet alle backlinks zijn gelijk in waarde en effect op je SEO-prestaties. De kwaliteit van een backlink hangt af van verschillende factoren die bepalen hoe gunstig de link is voor je website. Hier zijn enkele redenen waarom de waarde van backlinks varieert:

 1. Domeinautoriteit: Backlinks van websites met een hoge domeinautoriteit hebben meer impact dan links van minder bekende of minder betrouwbare sites. Domeinautoriteit is een maatstaf voor de reputatie van een website in de ogen van zoekmachines.
 2. Relevantie: Links van websites die relevant zijn voor jouw niche of industrie zijn waardevoller. Ze helpen zoekmachines beter te begrijpen dat jouw website ook relevant is voor dat specifieke onderwerp.
 3. Plaatsing van de link: De locatie van de backlink op de pagina speelt een rol. Links die in de hoofdinhoud van een artikel staan (in-content links) zijn waardevoller dan links in de footer of sidebar.
 4. Ankertekst: De ankertekst van een backlink beïnvloedt hoe zoekmachines de gelinkte pagina interpreteren. Beschrijvende en relevante ankerteksten zijn beter voor SEO dan generieke of irrelevante ankerteksten.
 5. Natuurlijke vs. geforceerde links: Zoekmachines kunnen detecteren of links op een natuurlijke manier zijn verkregen of geforceerd zijn geplaatst. Natuurlijke links die organisch tot stand komen hebben meer waarde.
 6. NoFollow vs. DoFollow: NoFollow-links geven geen SEO-waarde door omdat ze zoekmachines vertellen de link niet te volgen. DoFollow-links daarentegen dragen bij aan je backlinkprofiel en SEO-prestaties.
 7. Linkdiversiteit: Een gevarieerd linkprofiel met backlinks van verschillende soorten websites en domeinen is beter dan een profiel dat voornamelijk afhankelijk is van één type bron.

De combinatie van deze factoren bepaalt de totale waarde van een backlink. Door te focussen op het verkrijgen van kwalitatieve, relevante en diverse backlinks, kun je een sterk en effectief linkprofiel opbouwen dat je SEO-prestaties verbetert.

Zijn goede backlinks te koop?

Het kopen van backlinks is een controversieel onderwerp binnen de SEO-gemeenschap. Hoewel het technisch mogelijk is om goede backlinks te kopen, brengt deze praktijk aanzienlijke risico’s met zich mee en vereist het een zorgvuldige aanpak. Hier zijn enkele overwegingen om te bepalen of het kopen van backlinks een verstandige keuze is:

Voor- en nadelen van het kopen van backlinks

 1. Voordelen:
  • Snelle resultaten: Het kopen van backlinks kan snel leiden tot een verbetering van de zoekmachinerankings, vooral als de links afkomstig zijn van websites met een hoge autoriteit.
  • Minder tijd en moeite: In plaats van tijd te investeren in het opbouwen van relaties en het creëren van content, kun je door het kopen van backlinks direct SEO-voordelen behalen.
 2. Nadelen:
  • Risico op straffen: Google’s richtlijnen verbieden het kopen van backlinks, en websites die betrapt worden op het manipuleren van links kunnen zware straffen krijgen, zoals lagere rankings of zelfs verwijdering uit de zoekresultaten.
  • Kwaliteitsvariatie: Het kan moeilijk zijn om de kwaliteit van gekochte backlinks te garanderen. Links van lage kwaliteit of spammy sites kunnen je SEO schaden.
  • Kosten: Hoge kwaliteit backlinks zijn vaak duur, en er is geen garantie dat de investering zich zal terugbetalen.

Zelf aan linkbuilding werken via backlinks kopen

Seo backlinks kopenLinkbuilding kun je uitbesteden bij M G Internet Media, maar sommige website-eigenaren vinden het leuk hun linkbuilding zelf te doen. In dat geval is het kopen van backlinks de ideale oplossing. Ook bij backlinks kopen kan M G Internet Media je perfect helpen. M G Internet Media beschikt namelijk over een een lijst met kwalitatieve partnerwebsites waarop jij een link naar jouw pagina kunt plaatsen. Met onze verschillende pakketten en partnerwebsites in vrijwel elke niche kunnen we ook de linkbuilding op jouw website naar een hoger niveau tillen.

Wat zijn backlinks precies?

Backlinks zijn als het ware linkjes op andere website die bezoekers doorverwijzen naar jouw website. Deze links vindt Google enorm belangrijk: hoe meer links naar jouw website wijzen, hoe interessanter jouw website volgens Google moet zijn. Veel links die naar jouw website wijzen betekent dus meer waardering vanuit Google, die je beloont met een hogere positie in de zoekresultaten.

Dit is hoe backlinks werken

SEOVroeger gold: hoe meer links naar jouw website verwijzen, hoe beter voor de zoekresultaten. Dit simpele trucje werd al snel door website-eigenaren opgepikt en toegepast, waardoor het hele principe van waardevolle content volgens Google niet meer op ging. Daarom kwam Google met een aanpassing: tegenwoordig wordt ook gekeken naar de kwaliteit en autoriteit van websites die jouw website backlinken.

Zo moet de website die naar jouw website linkt echt verwant zijn aan en relevant zijn voor jouw website. Ook moet de partner ‘autoriteit’ hebben in de ogen van Google. Dat wil zeggen dat de partner relevant is aan de content op jouw website en dat de website een redelijk hoog aantal bezoekers trekt. Ten slotte is het belangrijk dat de hyperlinks relevante woorden bevatten waarop jouw website gevonden moet worden. De link en de content moeten hierbij over hetzelfde onderwerp gaan.

Het gevaar van slechte backlinks

Als je backlinks niet aan de door Google gestelde eisen voldoen, loop je het risico op een waarschuwing van Google. Veel mensen denken dat je direct een ‘penalty’ krijgt en keldert in de zoekresultaten wanneer je een foutieve backlink hebt geplaatst, maar het blijft in eerste instantie slechts bij een waarschuwing. Google geeft je gelukkig eerst de mogelijkheid om de backlink naar jouw website af te wijzen en zo de foutieve backlink te negeren. Ook met afgewezen backlinks blijft je resultaat op Google redelijk stabiel.

Toch geldt wel: websites met enkel kwalitatieve backlinks scoren altijd beter dan websites met een aantal zogeheten ‘disavowed’ backlinks. Door te werken met betrouwbare en kwalitatieve partners, kun je je ranking in Google dus eenvoudig opkrikken. Gelukkig biedt het uitgebreide partnernetwerk van M G Internet Media je genoeg mogelijkheden om deze betrouwbare websites te gebruiken bij het backlinken.

Gebruik meer dan één link

BacklinksBacklinken via M G Internet Media kan je dus enorm helpen, maar je kunt meer doen dan alleen gebruik maken van ons netwerk. Andere soorten backlinks kunnen je namelijk ook helpen om beter te scoren. Denk bijvoorbeeld aan het delen van content op social media. Deze platformen wijzen direct door naar jouw website wanneer je een artikel deelt: een nieuwe backlink dus! Hoewel Google zelf ook inziet dat deze doorverwijzing minder relevant is dan een website met een onderwerp gelijk aan jouw website, kunnen alle kleine beetjes helpen.

Naast social media kun je je content ook koppelen aan andere soorten websites. Vroeger waren startpagina’s enorm belangrijk voor backlinking, al beginnen deze pagina’s langzaam hun invloed te verliezen. Tegenwoordig zijn internet directories een belangrijke bron om jouw content op te plaatsen. Via deze directories heeft Google meerdere manieren om de content op jouw website te ‘valideren’, zodat de aangeboden content beter wordt. Als jouw content deel is van deze kwalitatievere content, wordt je webssite vanzelf sneller aanbevolen. Ten slotte kunnen ook social bookmarking sites zoals Pinterest helpen bij het beter scoren op Google.

Combineer externe en interne links

Het onderling linken van de verschillende pagina’s op je eigen website kan de zoekresultaten op Google ook positief beïnvloeden. Niet omdat jouw eigen website mag voldoen aan de eisen rondom autoriteit, veiligheid, bezoekersaantallen en relevantie; ze tonen in dit geval de samenhang tussen jouw paginastructuur aan. Door je eigen pagina’s te backlinken en dit aan te vullen met backlinks vanuit websitepartners van M G Internet Media behaal je veel betere resultaten in Google. Dit zal leiden tot meer bezoekers en meer potentiële klanten, waardoor de omzet op jouw website snel toe zal nemen. Bekijk dus zeker eens de mogelijkheden van onze verschillende linkpakketten op de pagina backlinks kopen en ga zelf aan de slag met backlinking!

Bent u geïnteresseerd in één van onze backlink pakketten?