ABC linkruil

Wat is een ABC ruil?

Bij linkbuilding zijn backlinks belangrijk om als belangrijk gezien te worden binnen de zoekmachines. Met linkbuilding kun je eigenlijk proberen je concurrent altijd een stapje voor te zijn. Helemaal als het gaat om het delen van de meest relevante informatie. Maar mocht je een achterstand hebben, dan kun je die met linkbuilding ook omzetten in een voorsprong. Hierbij kun je gebruik maken van de ABC ruil. Wat is ABC ruil dan precies? Hoe gaat ABC ruil in zijn werk?

De ABC ruil, wat is het precies?

De BAC linkruil is een tactiek die bij linkbuilding wordt gebruikt. Hierbij linken twee websites juist niet naar elkaar. Wanneer twee websites links delen, dan wordt die een AB ruil genoemd. Toch worden de zoekmachines dan achterdochtig en geven een lagere ranking aan je website.

Bij een ABC ruil zijn er minimaal drie websites betrokken. Dit moeten wel allemaal websites zijn die over dezelfde onderwerpen gaan. Hiermee deel je de zo gewenste relevante informatie. Hoe meer relevant hoe beter.

Hoe gaat een ABC ruil in zijn werk?

We gaan uit van drie websites. Hierbij heb je dan website A, B en C. Bij een ABC ruil werkt het als volgt. Website A heeft een backlink naar website B. Website B heeft weer een backlink naar website C. Website C heeft weer een backlink naar website A.

De zoekmachines zien (nog) niet dat dit een uitwisseling is die afgesproken is. Daarom is het een tactiek die heel goed kan werken bij linkbuilding. Toch zijn er dingen die je goed in de gaten moet houden.

Waar let je op bij een ABC ruil?

Deze linkbuilding tactiek werkt het best als je werkt met websites die van een verschillend IP-adres af komen. Als je die drie websites vanaf een en hetzelfde adres gebruikt gaat er bij de zoekmachines wel een belletje af.

Wanneer je je aan de ABC ruil houdt is het moeilijk te achterhalen of dit volgens de regels is. De zoekmachines kunnen dan niet zien of het om een natuurlijke of onnatuurlijke link gaat. Hou daarom de updates van het algoritme goed in de gaten.

Als je ziet dat je daalt in de zoekresultaten, dan zul je een nieuwe ABC ruil op moeten zetten om weer hoger in de zoekresultaten naar voren te komen. Het is dus een proces dat altijd onderhevig is aan verandering.

Doe je ABC ruil zelf of niet?

Als je weet waar je mee bezig bent, dan zou je natuurlijk zelf een ABC ruil op kunnen zetten. Het is wel een tijdrovende bezigheid. Alleen al om die reden zou je het beter kunnen laten doen door een marketingbureau.

Een marketing bureau houdt zich dagelijks bezig met dit soort zaken. Hierdoor zullen zij beschikken over grotere netwerken waarmee die ABC ruil opgezet kan worden. Ook het onderhouden en het aanpassen ervan gaat sneller als je het uitbesteed.

Een marketingbureau houdt ook de aanpassingen in het algoritme in de gaten. Zij ondernemen dan actie op het moment dat dit nodig blijkt te zijn.