ip adres linkbuilding

Linkbuilding en IP adres, hoe zit dat?

Iedere gebruiker van het internet heeft een uniek adres. Dit heet het IP adres. Een IP adres is altijd terug te leiden naar de gebruiker. Een zoekmachine zal dan ook een algoritme zien in het gebruik van dit IP adres. Ook bij linkbuilding heeft het IP adres een belangrijke rol. Het is niet meteen duidelijk welke rol een IP adres geeft binnen de wereld van linkbuilding. Maar wat is linkbuilding dan eigenlijk? En wat heeft een IP adres te maken met linkbuilding?

Wat is linkbuilding?

Als je met linkbuilding bezig bent, dan plaats je backlinks naar je website. Hier moet je wel actief mee bezig zijn. Het is niet zo dat je dit namelijk maar een keer hoeft te doen en dat het dan allemaal in kannen en kruiken is.

Bij linkbuilding worden verschillende technieken gebruikt. Hierdoor worden er ook verschillende manieren gebruikt voor het plaatsen van de backlinks. Hierbij spelen verschillende factoren een rol Deze hebben allemaal invloed op de linkbuilding activiteiten.

Waarom linkbuilding belangrijk is

Bij zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat je backlinks gebruikt. Hierbij wordt gekeken naar de woorden in de tekst. Maar ook backlinks worden meegenomen aan de waardering. Deze twee factoren zijn van grote invloed voor de vindbaarheid van je website. Doordat linkbuilding invloed heeft op de posities is dit een soort sport geworden.

IP adres en linkbuilding

Zoals je weet gaat het bij linkbuilding om het plaatsen van backlinks. Misschien vraag je je nu af wat een IP adres daar dan mee te maken zou kunnen hebben? Een IP adres is een uniek adres dat gekoppeld is aan je internetabonnement.

Een IP adres wordt altijd meegestuurd als je informatie opvraagt op het internet. De opgevraagde gegevens worden dan altijd aan jouw internet abonnement gekoppeld. Ook worden deze gegevens opgeslagen.

Bij linkbuilding is het IP adres ook best belangrijk. Als zou je dat niet meteen kunnen bedenken. Misschien vraag je je af waarom dat dan zo is? Als je backlinks plaatst op websites met hetzelfde IP adres, dan kan het gezien worden als valsspelen.

Als de zoekmachines denken dat je vals aan het spelen bent heeft dat een negatief effect op je ranking. Je zult dan eerder lager in de zoekmachines komen te staan. Daarom is het belangrijk dat je ABC linkruil toepast.

Wat is ABC linkruil?

Bij linkbuilding moet je gebruik maken van drie of meer verschillende websites. Maar ze moeten wel allemaal een uniek IP adres hebben om niet aan elkaar gelinkt te kunnen worden. Met dit unieke adres zullen ze niet snel aan elkaar gelinkt worden.

Bij ABC linkruil heb je website A, B en C. Website A linkt door naar Website B. Website B linkt door naar website C. En Website C linkt weer door naar website A. Mocht je meer websites hebben waar je links op deelt dan wordt de ABC alleen maar groter.

Dit zorgt ervoor dat ze alleen nog maar moeilijker op te sporen zijn door de zoekmachines. Hiermee kun je dan ook profiteren van de waardering van je website.