Linkbuilding belangrijk

Wat is belangrijk bij linkbuilding?

In de wereld van de marketing wordt er veel gesproken over linkbuilding. Toch wordt linkbuilding lang niet altijd goed toegepast. Wanneer dit gebeurt word je gestraft door een lagere ranking in de zoekmachines. Dit wil je echt niet meemaken. Al je werk is dan voor niets geweest. Je zult dan weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Maar wat is dan wel belangrijk om op te letten bij linkbuilding?

De linkbuilding strategie

Als je linkbuilding wil gaan inzetten kun je dit niet zomaar doen. Je moet je hier wel eerst goed op voorbereiden. Om te beginnen zul je een strategie moeten bepalen Hierbij moet je je afvragen welke zoekwoorden relevant zijn. Als je weet op welke zoekwoorden je gevonden wil worden kun je gericht aan de slag gaan.

Maar hoe meet je dan de resultaten van je harde werken? Hiervoor zijn verschillende dingen mogelijk. Je zult zelf moeten zoeken naar een manier die bij jou past. Tenzij je de marketing uit hebt besteed. Een marketingbureau houdt deze dingen helemaal voor je in de gaten.

Zorg ervoor dat je een 0 meting hebt gedaan. Dit kan pas wanneer je weet hoe je de resultaten zult gaan volgen. Kijk dan meteen ook naar de huidige posities. Nu weet je waar je staat en waar je kunt optimaliseren en verbeteren.

Waar moet je opletten bij het plaatsen van de links?

Bij het plaatsen van de links moet je er goed op letten dat ze relevant zijn. Het begint al met de content op je eigen website. Deze moet ook relevant zijn. Je kunt gebruik maken van links binnen je eigen website zodat mensen langer blijven hangen.

Als je outbound links wil gaan plaatsen moet je er op letten dat deze op relevante websites komen te staan. Met deze outbound links is het de bedoeling bezoekers naar je website te trekken. Hoe meer relevant de links zijn, hoe succesvoller het resultaat. Ook binnen de zoekmachines.

Wat je absoluut niet moet doen bij het plaatsen van links

Er zijn genoeg dingen die je kunt doen met het plaatsen van links. Maar ook genoeg dingen die je niet zou moeten doen. Een van die dingen is het kopen van links. Als je dit toch doet dan kan dat gezien worden als valsspelen.

Wat als je als valsspeler wordt opgemerkt door de zoekmachines? Dan zak je in ranking en dan is het heel lastig om je oude positie weer terug te krijgen. Het kopen van links doet dan ook juist meer kwaad dan goed.

Zorg ervoor dat je interne linkbuilding op orde is

Misschien is het niet het meest belangrijk. Maar de interne linkbuilding kan wel bijdragen aan een langer verblijf op je website. Zorg ervoor dat je deze structuur helemaal goed hebt opgebouwd voordat je links naar buiten gaat plaatsen.

Als je dan eenmaal bezoekers hebt, is het belangrijk dat je ze ook vast kan houden. Je moet ze verleiden om weer bij je terug te komen. Zo bouw je alvast een klein beetje een vaste klanten base op.