zoekwoorden

Hoe vind je zoekwoorden met lage concurrentie?

Het vinden van zoekwoorden met lage concurrentie is een slimme SEO-strategie omdat het je de kans biedt om sneller en gemakkelijker hoger te ranken in zoekmachines. Hier zijn enkele stappen om zoekwoorden met lage concurrentie te vinden:

  1. Keyword Research Tools Gebruiken: Maak gebruik van keyword research tools zoals Google Keyword Planner, SEMrush, Ahrefs of Ubersuggest. Deze tools kunnen je helpen zoekwoorden te vinden en analyseren op basis van zoekvolume en concurrentie.
  2. Zoekwoordfilters instellen: Gebruik de zoekwoordfilters in deze tools om zoekwoorden met lage concurrentie te identificeren. Dit kunnen zoekwoorden zijn met een lager zoekvolume, maar ook minder concurrentie van andere websites.
  3. Long-Tail Zoekwoorden: Concentreer je op long-tail zoekwoorden, dat zijn zoekwoorden die uit meerdere woorden bestaan en vaak specifieker zijn. Ze hebben meestal minder concurrentie dan bredere zoektermen.
  4. Google Suggest en Gerelateerde Zoekopdrachten: Typ je hoofdzoekwoord in Google en kijk naar de suggesties die verschijnen. Dit kunnen potentiële zoekwoorden met lage concurrentie zijn. Scroll ook naar beneden op de zoekresultatenpagina om de gerelateerde zoekopdrachten te bekijken.
  5. Concurrentieanalyse: Bekijk de websites die momenteel hoog ranken voor de zoekwoorden die je overweegt. Als deze websites sterk geoptimaliseerd zijn en veel autoriteit hebben, kan het moeilijk zijn om tegen hen te concurreren. Kies in plaats daarvan voor zoekwoorden waarvoor minder geoptimaliseerde websites hoog ranken.
  6. Google Trends: Gebruik Google Trends om de populariteit van zoekwoorden in de loop van de tijd te bekijken. Zoekwoorden met een stabiele of groeiende trend kunnen aantrekkelijker zijn.
  7. Content Gap-analyse: Voer een content gap-analyse uit om te ontdekken welke zoekwoorden je concurrenten targeten en jij niet. Dit kan je helpen om niches te vinden waarin je kunt concurreren.
  8. Lokale SEO: Als je een lokaal bedrijf hebt, overweeg dan om zoekwoorden te gebruiken die specifiek zijn voor jouw locatie. Dit kan de concurrentie verminderen.
  9. Klantenvragen: Identificeer de vragen die jouw doelgroep stelt en gebruik deze als zoekwoorden. Deze zoekwoorden hebben vaak minder concurrentie omdat ze zeer specifiek zijn.
  10. Monitor en Optimaliseer: Nadat je zoekwoorden met lage concurrentie hebt geïdentificeerd en geïmplementeerd, blijf de resultaten volgen en optimaliseer je content indien nodig.

Onthoud dat het vinden van zoekwoorden met lage concurrentie slechts een deel van je SEO-strategie is. Het is ook belangrijk om waardevolle en relevante content te creëren rond deze zoekwoorden om je rangorde daadwerkelijk te verbeteren.