Linkbuilding regels

Wat moet je nooit doen als je gaat linkbuilden

Linkbuilding is een van de meest belangrijke onderdelen bij de zoekmachineoptimalisatie. Het is van groot belang als je een betere positie wil krijgen binnen de zoekmachines. Aan linkbuilding zitten wel bepaalde spelregels vast. Voor het beste resultaat is het verstandig je aan deze regels te houden. Hiermee bereik je het beste resultaat. Wat is link building precies? En wat moet je dan vooral niet doen als je bezig bent met linkbuilding?

Wat is linkbuilding?

Een van de onderdelen van de zoekmachineoptimalisatie is linkbuilding. Hierbij creëer je backlinks naar jouw eigen website. Door linkbuilding toe te passen wordt jouw website beter vindbaar in de zoekmachines.

Door de zoekmachines wordt waarde gegeven aan de backlinks. Hierin is een onderscheid gemaakt tussen kwalitatieve backlinks en kwantitatieve backlinks.

Kwantitatieve backlinks

Kwantitatieve backlinks hebben alleen het doen een hogere positie te krijgen binnen de zoekmachines. Hier vallen vooral de onzichtbare links onder. Doordat er veel slechte websites naar boven kwamen bij de zoekmachines is er een algoritme ontstaan. Dit algoritme ziet verschil tussen kwalitatieve en kwantitatieve backlinks.

Kwalitatieve backlinks

Bij kwalitatieve backlinks gaat het vooral over het plaatsen van interne backlinks. Deze links moeten dan verwijzen naar pagina’s binnen je eigen website.  Dit draagt niet alleen bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website, maar hierdoor begrijpt de zoekmachine ook beter hoe de structuur van de website in elkaar steekt.

Daarnaast is het ook belangrijk om veel kwalitatieve backlinks te verzamelen. Hoe meer je er verzamelt, hoe hoger de autoriteit van je website zal zijn. Een backlink is kwalitatief wanneer deze relevant is. Deze backlinks worden gezien als waardevol door de zoekmachines.

Wat moet je vooral niet doen bij linkbuilding?

Het kan succesvol zijn om je met linkbuilding bezig te houden. Toch zijn er een aantal dingen die je absoluut niet moet doen. Als je deze dingen toch doet kan dit bestraft worden. Dit zal dan juist resulteren in een lagere plaats binnen de zoekmachines.

Zo moet je bijvoorbeeld nooit backlinks gaan kopen. Dit zijn vaak links die niet relevant zijn. En ze worden vaak op internationale freelance websites geplaatst. Hierdoor doet het je eerder kwaad dan goed.

Bij het plaatsen van backlinks heb je je aan bepaalde regels te houden. Overtreed deze regels niet. Doe je dit wel, dan is de kans groot dat je ranking flink zal gaan zakken. Een van de regels die vaak overtreden wordt is het plaatsen van links die niet relevant zijn.

Zorg ervoor dat de content van je website relevant is. Hoe meer relevant, hoe waardevoller. Verspreid ook je backlinks op verschillende pagina’s die relevant zijn. Hoe meer relevante backlinks, hoe waardevoller je pagina is voor de zoekmachines.

Zorg er ook voor dat je backlinks niet alleen maar verwijzen naar je homepage. Laat deze backlinks ook verwijzen naar de andere relevante informatie die je op je website hebt staan. Hierdoor trek je de aandacht van meerdere bezoekers. Hou deze dingen in gedachten bij het schrijven van backlinks. Op die manier zul je alleen maar stijgen in de zoekresultaten van de zoekmachines.