Linkbuilding eigen websites

Kun je linkbuilding met je eigen websites?

Je hebt niet een, maar meerdere websites. Als je dan met linkbuilding aan de slag wil gaan doe je dat natuurlijk niet voor maar een website. Dit moet je dan voor allemaal doen. Maar kun je op al je eigen websites linkbuilding toepassen? Als je met linkbuilding bezig gaat moet je je hier wel eerst goed in verdiepen. Of je zou samen moeten werken met een marketingbureau. Zij hebben de know how in huis hoe ze hier mee om moeten gaan. Maar kun je met meerdere websites wel aan linkbuilding doen?

Linkbuilding, wat is het?

Door het gebruik van linkbuilding is het mogelijk impact te hebben. Linkbuilding is investeren in backlinks. Met behulp van de backlinks is het mogelijk om meer bezoekers naar je website toe te trekken.

Kun je zelf linkbuilding toepassen?

Natuurlijk is het mogelijk om zelf linkbuilding toe te passen. Je moet alleen wel goed weten waar je mee bezig bent als je gaat beginnen met linkbuilding. Er zitten namelijk belangrijke spelregels verbonden aan linkbuilding.

Mocht je hier te weinig vanaf weten, dan doe je er verstandig aan om linkbuilding uit te besteden aan een marketingbureau. Hierdoor kun je het aantal backlinks van je website vergroten. Een marketingbureau weet namelijk precies op welke sites de links wel of beter niet geplaatst kunnen worden.

Hoe kun je linkbuilding toepassen als je meerdere websites hebt?

Als je meerdere websites hebt die dezelfde relevante informatie delen, dan zou je linkbuilding toe kunnen passen. Relevante informatie is namelijk belangrijk bij het plaatsen van de backlinks. Hoe meer relevant de informatie is hoe beter voor de ranking.

Let er ook op dat de content waarmee je werkt kwalitatief in orde is. Maak geen gebruik van websites waarop met linkjes gestrooid wordt. Een natuurlijk patroon in de linkbuilding is hierbij ook noodzakelijk.

Toch moet je ook goed opletten wat je doet. Helemaal bij het toepassen van ABC linkruil op je eigen website. Je moet dan heel goed weten waar je mee bezig bent. Het is namelijk niet goed om zomaar links van de ene website naar de andere website te plaatsen. Juist niet als ze van jezelf zijn.

Het IP adres is hier een belangrijke speler in. Als het IP adres van alle websites dezelfde is, dan kan dat gezien worden als valsspelen. De zoekmachines zullen je dan downgraden naar een lagere positie in de zoekresultaten.

Maar wanneer je een marketing bureau ingeschakeld hebt kunnen zij ervoor zorgend dat de verschillende websites allemaal een ander IP adres krijgen. Hierdoor is het wel mogelijk om onder je eigen websites ABC linkruil toe te passen.

Wat is ABC linkruil?

ABC linkruil is het uitwisselen van backlinks. Om dit toe te kunnen passen heb je minimaal drie verschillende websites nodig. Deze drie websites zullen onderling hun links met elkaar delen. Website A zal naar website B verwijzen. Website B verwijst naar website C. En website C verwijst weer naar website A. Hiermee kun je bezoekers naar een van je websites toe trekken.