Kwaliteit backlinks

Welke factoren bepalen bij linkbuilding de kwaliteit van de link?

Bij het bouwen van backlinks is het belangrijk dat er goed op de kwaliteit van de backlinks wordt gelet. Dit wordt ook wel kwalitatieve linkbuilding genoemd. Hierbij moet systematisch gewerkt worden. En er moet eerst grondig onderzoek gedaan worden voordat overgegaan kan worden tot het plaatsen van de backlinks. Hoe kun je de kwaliteit van de backlinks beoordelen?

De autoriteit van de website

De autoriteit van een website heeft alles te maken met vertrouwen. Dit vertrouwen wordt gegeven door de gebruikers en de zoekmachines. Vertrouwen wordt gebaseerd op de relevantie en de kwaliteit van de backlinks.

Ook de content speelt hier een belangrijke rol bij. Een website waarbij de autoriteit hoog is wordt door de zoekmachines eerder als vertrouwd gezien. Dit zorgt voor een hogere ranking in de zoekresultaten.

Inkomende links van een website

Er zijn veel websites die speciaal gemaakt zijn voor het verkopen van backlinks. Website waarbij je backlinks kunt kopen zijn eigenlijk nooit betrouwbaar te noemen. Pas hier dan ook goed mee op. Daarnaast kan het door de zoekmachines ook opgepikt worden als valsspelen. De scores van de website kunnen gemanipuleerd zijn om indruk te kunnen maken.

Controle van de uitgaande links

Als er uitgaande links in het spel zijn is het belangrijk dat deze worden gecontroleerd. Als er op een website veel externe links staan die naar volwassen zaken verwijzen, dan doe je er goed aan deze te negeren en de website over te slaan.

De relevantie van de links

Een van de meest belangrijke dingen bij het plaatsen van de links is de relevantie. Relevantie is de sleutel van de hele linkbuilding strategie. Op de eigen website moet alleen maar relevante informatie gedeeld worden.

Ook op de websites waar de backlinks geplaatst worden is het belangrijk dat deze relevant is. Hoe meer relevant, hoe beter het is voor de rankings. Relevante informatie wordt als meer betrouwbaar gezien door de zoekmachines.

Het plaatsen van onnatuurlijke links

Als je bezig bent met kwalitatieve linkbuilding moeten de links op de juiste manier worden geplaatst. Op het moment dat je links gaat forceren schrikt dat lezers af. Het komt dan over alsof je aan het spammen bent.

Neem daarom de tijd om content van hoge kwaliteit te schrijven. Het moet lekker weglezen en je moet links in de tekst zetten die relevant zijn. Dit zal door de bezoekers enorm gewaardeerd worden. Hierdoor heb je meer kans op de bezoekers

Het bouwen van backlinks

Backlinks bouwen is een tijdrovende klus. Daarom moet je eerst goed kijken op welke pagina’s je deze kunt plaatsen. Hierbij moet zoeken naar websites met grote kans op verbeterde zoekresultaten. Pagina’s die leads en conversies verzorgen zijn goed te gebruiken.

Stop gene tijd en geld in het bouwen van links die naar niet relevante websites verwijzen. Wanneer je dit wel doet verlies je plaatsen in de rankings. Alle informatie die je deelt en de websites waar je mee werkt moeten relevant zijn. Dan behaal je de beste resultaten op het gebied van linkbuilding.